Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κλείνουν και άλλα σχολεία λόγω γρίπης

Κλείνουν και άλλα σχολεία λόγω γρίπης

Τι πρέπει να ξέρετε για τους εμβολιασμούς. Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Στις 16 Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί για την νέα γρίπη ενώ συνεχίζονται τα λουκέτα σε σχολεία.

Κλειστα θα μείνουν από σήμερα οι Α’ και Γ’ Τάξη του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου στη Χαλκιδική, δύο τμήματα της Α’ Τάξης του Πειραματικού Λυκείου στη Θεσσαλονίκη αλλά και το 3ο Νηπιαγωγείο Μακροχωρίου στο Νομό Ημαθίας. Μέσα σε λίγες μέρες παρουσιάστηκαν αρκετά κρούσματα της νέας αλλά και της εποχικής γρίπης.


Η εγκύκλιος για τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης είναι έτοιμοι. Από τις 16 Νοεμβρίου όσοι επιθυμούν θα μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς γραπτή δήλωση!

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την πρώτη εβδομάδα θα εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων. Ελεύθερα θα εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες σε περίπτωση που ζητηθεί από τον θεράποντα ιατρό τους, δηλαδή μόνο μετά από ιατρική γνωμάτευση.

Μετά την πρώτη εβδομάδα, οι ευπαθείς ομάδες που έχουν υποκείμενη νόσο και παρακολουθούνται από κάποιο νοσοκομείο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο παρακολούθησής τους.

Τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία θα λειτουργούν καθημερινά απογευματινές ώρες, καθώς και Σαββατοκύριακα εκτός εφημερίας.

Το προσωπικό των υπολοίπων δομέων Υγείας θα εμβολιαστεί ως εξής:

-Το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων (κάτω των 150 κλινών) θα εμβολιαστεί στο πλησιέστερο δημόσιο νοσοκομείο, προσκομίζοντας κατάσταση του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί.

-Για τους ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους οι αντίστοιχοι Ιατρικοί και Οδοντιατρικοί Σύλλογοι στους οποίους ανήκουν θα ενημερώσουν με αναλυτικές καταστάσεις τις αντίστοιχες διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου να γίνει ο εμβολιασμός.

-Το προσωπικό του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν θα εμβολιαστεί στο ΓΝΑ Κοργιαλλένειο Μπενάκειο (ΕΕΣ).

-Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Γ.Ν. Παπαγεωργίου, καθώς και τα γενικά ιδιωτικά θεραπευτήρια άνω των 150 κλινών θα ακολουθήσουν το ίδιο πρωτόκολλο με εκείνο των δημόσιων νοσοκομείων.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε