Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κλινική Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών: Κέντρο αναφοράς και εκπαίδευσης για την ολική αρθροπλαστική ισχίου με τη μέθοδο ASI

Κλινική Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών: Κέντρο αναφοράς και εκπαίδευσης για την ολική αρθροπλαστική ισχίου με τη μέθοδο ASI

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό έργο της Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με επικεφαλής τον Δρ. Ιωάννη Τσαρούχα, Ορθοπαιδικό Χειρουργό, Διευθυντή Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών σε ορθοπαιδικούς χειρουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στη Μέθοδο ASI-Anterior Supine Intermuscular για την αρθροπλαστική του ισχίου.

Η Κλινική Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι το μοναδικό κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη για την εκπαίδευση στην τεχνική αυτή. Η επιλογή της Κλινικής των Μεγάλων Αρθρώσεων ήρθε ως αποτέλεσμα ενδελεχούς αξιολόγησης από εκπροσώπους της εταιρείας Zimmer Biomet, με βάσει τον τρόπο εφαρμογής της τεχνικής από τη χειρουργική ομάδα και την επάρκεια των υποδομών του Νοσοκομείου, σε συνάρτηση με το μεγάλο αριθμό επιτυχών επεμβάσεων που έχουν ήδη γίνει.

Ήδη από το Φεβρουάριο του 2019 μέχρι σήμερα, έχουν φιλοξενηθεί 16 επισκέπτες ορθοπαιδικοί. Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα και δήλωσαν απολύτως ικανοποιημένοι από το επίπεδο των γνώσεων που απέκτησαν.

Οι επεμβάσεις Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου απαιτούν εξειδίκευση, σύγχρονο νοσοκομειακό υλικοτεχνικό εξοπλισμό και συνεργασία μεταξύ ιατρικών ειδικοτήτων, οι οποίες συνθέτουν τη Διεπιστημονική Ομάδα. Η καθημερινή ενημέρωση για τις επιστημονικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τις συνεχείς επενδύσεις του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών σε βιοϊατρικό εξοπλισμό, μας επιτρέπει να διαθέτουμε την τελευταία λέξη της σύγχρονης τεχνολογίας ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την πλέον εξατομικευμένη, ακίνδυνη και ελάχιστα επεμβατική λύση, για κάθε περίπτωση, όσο σύμπλοκη κι αν είναι.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμη και στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, δε θα πρέπει να παραμελούμε, ποτέ, την υγεία μας. Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, πέραν της παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, κορυφαία προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και των ιατρών του. Για το σκοπό αυτό, εφαρμόζονται πλήρως τα αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα εισαγωγής και παραμονής που έχουν θεσπιστεί, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής  διενέργειας μοριακού ελέγχου για τον ιό, όλων των ασθενών και των συνοδών τους.

Για περισσότερα ιατρικά νέα πατήστε εδώ

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις