Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόκκινος συναγερμός για τους 146 νεκρούς απο τη γρίπη – 149 ήταν συνολικά οι νεκροί πέρυσι

Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία της γρίπης Η1Ν1 λένε οι επιστήμονες οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Βρισκόμαστε ενα μόλις βήμα πριν ξεπεράσουμε τον συνολικό περσινο αριθμό νεκρών από τον Η1Ν1. Πέρυσι θρηνήσαμε 149 νεκρους και σήμερα μετράμε ήδη 146 θύματα  ενώ η επιδημία “θα κρατήσει τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου”, όπως δήλωσε στο Newsit ο Λοιμωξιολογος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας, ο ένας εκ των δύο γιατρών που έχει χρίσει αρμόδιο για να μας ενημερώνει,  το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε “πως επειδή υπάρχει ακομη μεγάλη κακοκαιρία η οποία ευνοεί τη διασπορά και τη μετάδοση της γρίπης, καλό είναι οι άνθρωποι να είναι προσεκτικοί. Εξακολουθούμε να έχουμε νέα κρούσματα και θα έχουμε σίγουρα μέχρι το τέλος του Μαρτίου, όσο ο καιρός είναι κρύος.

Πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια τα προληπτικά μέτρα και ιδιαίτερα απο εκείνους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και εγκαίρως πρέπει να αναζητούν ιατρική βοήθεια όταν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης.

Ακούστε τι είπε στο newsit o λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 9 νέοι θάνατοι δηλώθηκαν σήμερα, ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι 86 άτομα ενώ σήμερα δηλώθηκαν 2 νέα κρουσματα. Το σύνολο των νοσηλευθέντων στις ΜΕΘ έως σήμερα ανέρχεται στα 350 άτομα.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε