Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοντοζαμάνης: Ενισχύεται το ΕΣΥ Θεσσαλονίκης – “Δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες”

Κοντοζαμάνης: Ενισχύεται το ΕΣΥ Θεσσαλονίκης – “Δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες”

Στην ενίσχυση του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη με επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, προσωπικό και εξοπλισμό, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά την επίσκεψή του στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας και τη σύσκεψή που πραγματοποίησε με τους διοικητές ΥΠΕ.

«Είμαστε ακόμη μια φορά με τον γενικό γραμματέα υπηρεσιών υγείας, τον Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη, μέλος της επιτροπής των ειδικών στη Θεσσαλονίκη, σε μια χρονική στιγμή όπου τα δεδομένα στοιχεία δείχνουν ότι η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει αυξηθεί», ανέφερε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την εισαγωγή του τοποθέτηση.

Και πρόσθεσε, ότι στη Θεσσαλονίκη υπήρξε απότομη αύξηση στις εισαγωγές στο σύστημα Υγείας «είδαμε μια μεγάλη αύξηση τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή. Στην Αθήνα η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται. Σε κάθε περίπτωση, επαναξιολογούμε τακτικά τα διαθέσιμα στοιχεία που έχει η επιτροπή στη διάθεσή της, ανάλογος γίνονται εισηγήσεις και λαμβάνονται αποφάσεις».

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις