Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έτσι θα αντιμετωπίζονται τα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα σε εφήβους, παιδιά και μωρά

Κορονοϊός: Έτσι θα αντιμετωπίζονται τα  επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα σε εφήβους, παιδιά και μωρά

Εγκρίθηκε την Τετάρτη το νέο πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων του κορωνοϊού σε βρέφη, παιδιά και εφήβους από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Το πρωτόκολλο διαχείρισης παιδιών και εφήβων που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας καταρτίστηκε από το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων (Καθηγητές Ε. Γαλανάκης, Α. Μίχος, Β. Παπαευαγγέλου, Ε. Ροηλίδης, Β. Σπούλου, Γ. Συρογιαννόπουλος και Μ. Τσολιά) σε συνεργασία με τους δύο επιπλέον παιδιάτρους της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Θ. Ζαούτη και Σ. Λουρίδα.

Σημειώνεται οτι καθως προκύπτουν συνεχώς νεότερα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα διαφόρων θεραπειών ο προτεινόμενος αλγόριθμος θα ενημερώνεται. Επίσης, εγκρίθηκε και το πρωτόκολλο για διαχείριση νεογνού που έχει επίσης υιοθετηθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Περιγεννητικής Εταιρείας.

όλο το σχέδιο εξέτασης ύποπτων κρουσμάτων σε βρέφη, παιδιά και εφήβους, αλλά και τη θεραπευτική αντιμετώπισή τους, στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις