Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορoνοϊός: Φόβοι για δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο, οικισμό Ρομά και νοσοκομείο – Συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες

Κορoνοϊός: Φόβοι για δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο, οικισμό Ρομά και νοσοκομείο – Συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΔΥ. Ο κορωνοϊός προκάλεσε τρεις εστίες διασποράς, οι οποίες εντοπίστηκαν έγκαιρα εντός 24ωρου. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι για δεκάδες κρούσματα, καθώς η διασπορά αφορά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σε καραντίνα, μετά από πολλαπλά κρούσματα της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, τέθηκε Οίκος Ευγηρίας της Νέας Μάκρης. Εκφράζονται φόβοι για ανεξέλεγκτη διασπορά, καθώς στη συγκεκριμένη δομή διαμένουν 122 άτομα, φιλοξενούμενοι και προσωπικό. Πολλοί ηλικιωμένοι -που αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για τον κορωνοϊό- εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

Ιχνηλάτηση δεκάδων περιστατικών γίνεται και σε οικισμό Ρομά στην Ξάνθη, μετά την επιβεβαίωση ότι βρέφος 15 μηνών νόσησε από τον ιό και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Γίνεται λεπτομερής ιχνηλάτηση σε συγγενείς του βρέφους και δεκάδες κατοίκους του οικισμού από συνεργείο του ΕΟΔΥ.

Την ίδια στιγμή, στο Νοσοκομείο Ξάνθης τρία κρούσματα του ιού που νοσηλεύονταν σε διαφορετικές κλινικές του νοσοκομείου, έγιναν αφορμή να κλείσουν για απολύμανση τρεις παθολογικές κλινικές και να βγουν σε καραντίνα 50 εργαζόμενοι.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις