Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Γρίφος τα σχολεία σε Ελλάδα και Ευρώπη – Γιατί είναι αναποφάσιστοι οι επιστήμονες

Κορονοϊός: Γρίφος τα σχολεία σε Ελλάδα και Ευρώπη – Γιατί είναι αναποφάσιστοι οι επιστήμονες

Στο πολύπλοκο θέμα της επαναλειτουργίας της εκπαίδευσης, που απασχολεί αυτήν την εποχή επιστήμονες και κυβερνήσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και τις ΗΠΑ, κλήθηκε να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Τελική απόφαση δεν ελήφθη και η συνεδρίαση αναμένεται να επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.
“Είναι δύσκολο το θέμα των σχολείων. Δεν υπάρχει διαφωνία, αλλά επιστημονική ανησυχία και ανταλλαγή επιστημονικών θέσεων και απόψεων” λέει στο iatropedia.gr μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι οι επιστήμονες διαφωνούν για το άνοιγμα των σχολείων.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι οι αποφάσεις για το κλείσιμο και την επαναλειτουργία των σχολείων έχουν δυσκολέψει περισσότερο από άλλες τους ειδικούς, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη ομοφωνία και ομοψυχία. 

Αυτό σχετίζεται με την ιδιαιτερότητα του προβλήματος, αλλά και με την αστάθεια που επικρατεί στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δείτε τι συζήτησαν οι επιστήμονες σχετικά με την απόφαση για τα σχολεία, στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις