Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κάπως έτσι θα είναι το καλοκαίρι μας

Κορονοϊός: Κάπως έτσι θα είναι το καλοκαίρι μας

Όπως το φετινό Πάσχα δεν θύμιζε σε τίποτα τα παλαιότερα της ζωής μας, κάπως έτσι φαίνεται ότι θα κυλήσει και το καλοκαίρι μας.

Μια πρώτη γεύση … “καλοκαιριού με κορονοϊό” μας δίνουν οι επιστήμονες. Μέτρα απόστασης ακόμα και στην παραλία θα χρειαστεί να τηρήσουμε αυτό το καλοκαίρι. Ακόμη κι αν ο κορονοϊός μειώσει την καταστροφική επέκτασή του τους θερινούς μήνες, δεν θα μας αφήσει ξένοιαστους ούτε στις πλαζ. Οι επιστήμονες μας προετοιμάζουν να ζήσουμε με τον ιό τους επόμενους μήνες και να προσαρμόσουμε ανάλογα την κοινωνική συμπεριφορά μας.

Με … μεζούρες στις παραλίες

Πετσέτες ανά 1,5 έως 2 μέτρα στις οργανωμένες πλαζ, απόσταση ασφαλείας στις συναναστροφές μας, συνεχές πλύσιμο των χεριών και μάσκες σε κλειστούς χώρους που συνωστίζονται άνθρωποι, θα αποτελέσουν τον νέο τρόπο ζωής μας, ακόμη κι αν υπάρξει μερική άρση των μέτρων μετά τις 27 Απριλίου.

“Οργανωμένες πλαζ, εφόσον υπάρχει απόσταση μεταξύ των πελατών θα επιτραπούν. Αλλά εφ’ όσον θα υπάρχει απόσταση. Δεν θα είναι η πετσέτα του ενός, δίπλα στην πετσέτα του άλλου. Αυτό δεν θα το δούμε, αυτό το καλοκαίρι τουλάχιστον”, δηλώνει ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σύψας.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις