Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Με μάσκες, μέτρα υγιεινής και μαθηματικά μοντέλα η ελληνική κοινωνία πάει για “άνοιγμα”

Κορονοϊός: Με μάσκες, μέτρα υγιεινής και μαθηματικά μοντέλα η ελληνική κοινωνία πάει για “άνοιγμα”

Κορυφώνεται η αγωνία της ελληνικής κοινωνίας για την αποκλιμάκωση των μέτρων. Ταυτόχρονα αυξάνεται και η ευθύνη των επιστημόνων που σηκώνουν το βάρος των αποφάσεων.

Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στα επιστημονικά επιτελεία των υγειονομικών υπηρεσιών, όπου οργανώνονται προσεκτικά τα βήματα της επόμενης μέρας. Οι κρίσιμες αποφάσεις που θα οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία στο ελεγχόμενο “άνοιγμα”, έχουν βάρος και ευθύνη. Οι αβεβαιότητες και το ρίσκο περιορίζονται σε σημαντικό βαθμό από τα μαθηματικά μοντέλα, που σταθεροποιούν τα βήματα της άρσης του lockdown.

Κατά τη χθεσινή κρίσιμη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συστήθηκε η Στρατηγική της Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Η συνεδρίαση ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με την ανάλυση των μαθηματικών στοιχείων ελέγχου της επιδημίας, σύμφωνα με την ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και λοιμωξιολόγο Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία ήταν παρούσα.

Μιλώντας στο iatropedia.gr ανέφερε: “Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα δοθούν ειδικές οδηγίες. Δεν θα βγάλουμε έτσι τον κόσμο έξω. Τώρα γίνεται επεξεργασία στατιστική. Που βρισκόμαστε με στατιστική τεκμηρίωση. Με το να λες είχα 5 ή 50 κρούσματα δεν λέει τίποτα. Επί δύο ώρες είχαμε συζήτηση με τους στατιστικούς για την τεκμηρίωση της επιδημίας”. 

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις