Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μπαίνουν στη μάχη Κέντρα Υγείας και οι ιδιώτες γιατροί – Όλο το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Κορονοϊός: Μπαίνουν στη μάχη Κέντρα Υγείας και οι ιδιώτες γιατροί – Όλο το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Επιπλέον μέτρα για για τη μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμού στη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας με την ένταξη στη μάχη των Κέντρων Υγείας, αλλά και των ιδιωτών γιατρών της πρωτοβάθμιας.

Σήμερα, οι δομές του δικτύου παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια και παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους πολίτες. Επιπλέον, το δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών και εργαστηρίων επίσης παρέχει τις προβλεπόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο ανασχεδιασμός των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποσκοπεί:

Στη λειτουργία Κέντρων Υγείας αποκλειστικά για τη διαχείριση περιστατικών COVID-19 προκειμένου, μεταξύ άλλων, να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των πολιτών, αλλά και του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, λόγω συνύπαρξης στον ίδιο χώρο ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού και ασθενών με άλλες νόσους τόσο σε δομές της ΠΦΥ, όσο και στα νοσοκομεία.

Στην έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 (με ήπια συμπτώματα που δεν χρήζουν νοσηλείας) σε δομές της ΠΦΥ (COVID-19 ΚΥ).

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις