Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τα 203 συμπτώματα της νόσου – Ποια όργανα επηρεάζουν

Κορονοϊός: Τα 203 συμπτώματα της νόσου – Ποια όργανα επηρεάζουν

Σοκάρουν τα αποτελέσματα παγκόσμιας μελέτης για τον κορονοϊό, καθώς μπορεί τα συμπτώματα της νόσου να ξεπεράσουν τα 200.

Και μπορεί μέχρι τώρα να ξέραμε για κόπωση, πονοκέφαλο, πυρετό και απώλεια γεύσης/όσφρησης, αλλά ο κατάλογος δεν έχει τέλος, καθώς οι επιστήμονες που ερευνούν τα συμπτώματα της λοίμωξης εντόπισαν ότι είναι πολύ περισσότερα.

Κάθε ασθενής με Covid 19 εμφανίζει κατά μέσο όρο 56 διαφορετικά συμπτώματα από το χρονικό διάστημα της νόσησης μέχρι την ανάρρωσή του. Δεν αποκλείουν και κάποιες περίεργες παθήσεις όπως η συρρίκνωση του πέους και η ακανόνιστη περίοδος, σύμφωνα με τη dailymail. 

Στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου συμμετείχαν περίπου 4.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο και μίλησαν για το πως βίωσαν την νόσησή τους.

Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει ένα μείγμα 203 συμπτωμάτων, με τους συμμετέχοντες να βιώνουν κατά μέσο όρο 56 διαφορετικά.

Οσοι συμμετείχαν εμφάνισαν συμπτώματα αφότου νόσησαν από «COVID διαρκείας», μεταξύ Δεκεμβρίου του 2019 και Μαΐου του 2020 και παρατεταμένα προβλήματα που διαρκούν ακόμη και σήμερα.

Ψευδαισθήσεις και τρέμουλο

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα συμπτώματα επηρεάζουν 10 διαφορετικά όργανα, όπως την καρδιά, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και το έντερο.

Το πιο συχνό σύμπτωμα ήταν η κόπωση που έφτασε στο 98,3%. Δεν έλειψαν κάποιοι που ανέφεραν ψευδαισθήσεις, τρέμουλο, φαγούρα στο δέρμα, αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο, σεξουαλική δυσλειτουργία, ταχυπαλμία, διάρροια και βουητό στα αυτιά.

Η μελέτη μάλιστα δείχνει ότι υπάρχει πιθανότητα να διαρκέσουν τα συμπτώματα  πάνω από οκτώ μήνες με το ποσοστό να αγγίζει το 91,8%.

 

 

 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις