Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τι ακριβώς συμβαίνει στην Ξάνθη και γιατί υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού

Κορονοϊός: Τι ακριβώς συμβαίνει στην Ξάνθη και γιατί υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας για την διασπορά του κορονοϊού στην Ξάνθη, γεγονός το οποίο ανάγκασε τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να επιβάλει το απόγευμα της Πέμπτης 11-06-20 οριζόντια μέτρα σε μία ολόκληρη Περιφέρεια και για πρώτη φορά από τις 4 Μαΐου, ημέρα της άρσης του καθολικού lockdown στη χώρα.

Από τα 20 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας κατά το τελευταίο 24ωρο, τα 15 εντοπίστηκαν στην Ξάνθη και συγκεκριμένα, όλα στον Εχίνο του ορεινού Δήμου Μύκης. Είχαν προηγηθεί σχεδόν 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ίδια περιοχή τη Δευτέρα και ένα κρούσμα σε 46χρονο καθηγητή Αγγλικών, το οποίο έσπειρε τον πανικό στις αρχές.

Ογδόντα επαφές του εκπαιδευτικού τέθηκαν σε προληπτικό περιορισμό, ενώ στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης ακόμη ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πηγαίνει στην Ξάνθη, με αποκλειστικό έργο να υποβάλλει σε μοριακό έλεγχο όλους τους συναδέλφους του καθηγητή και από τα τέσσερα σχολεία στα οποία δίδασκε.

Τα σχολεία στα οποία δίδασκε ο καθηγητής θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες 10 ημέρες, καθώς όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Εχίνου στον Δήμο Μύκης.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις