Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τριχόπτωση λόγω νόσησης είναι η νέα παρενέργεια

Κορονοϊός: Τριχόπτωση λόγω νόσησης είναι η νέα παρενέργεια

Στις παρενέργειες του κορονοϊού, προστίθεται και η τριχόπτωση αφού, αρκετοί είναι οι ασθενείς που μετά την νόσησή τους βλέπουν τούφες μαλλιών στην χτένα τους. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην 58χρονη Ρόζα από τον Βόλο.

«Κάπου στο καλοκαίρι, τρεις μήνες μετά τη νόσηση από κορονοϊό έπεφταν τα μαλλιά μου τόσο πολύ σαν να έκανα χημειοθεραπεία», ανέφερε η Ρόζα στην εκπομπή LIVE NEWS. 

Η κοπέλα ήταν έντρομη μετά από κάθε βούρτσισμα και «το λούσιμο έγινε εφιάλτης. Έφευγαν τούφες. Ήμουν ένα βήμα πριν αγοράσω περούκα. Δεν πίστευα ότι ευθύνεται στον κορονοϊό και άρχισα να ρωτάω».

Η 58χρονη Ρόζα νόσησε βαριά με κορονοϊό τον Μάρτιο του 2021. Έφτασε ένα βήμα πριν πεθάνει.

«Φοβήθηκα ότι θα χάσω τη ζωή μου. Πίστευα ότι θα πεθάνω. Βασικά έφτασα ένα βήμα πριν. Έπαθα πνευμονική εμβολή». Μετά από 19 ημέρες στην εντατική η Ρόζα βγήκε νικήτρια, όμως… «το ότι βγήκα αρνητική ήταν το εισιτήριο για τα μετέπειτα. Έπεφταν τα μαλλιά μου τόσο, που κάποια στιγμή αραίωσαν και φαινόταν το δέρμα» λέει.

Μια αναπάντεχη παρενέργεια

Η αιφνίδια τριχόπτωση είναι ίσως η πιο αναπάντεχη «παρενέργεια» της Covid-19 την οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ακόμα και νεαρά άτομο όπως η 26χρονη Μαλίκα της οποίας τα σγουρά πυκνά μαλλιά αραίωσαν.

«Έκλαιγα την ώρα που ήμουν στη ντουζιέρα. Ούρλιαζα στα μαλλιά μου και έλεγα “σταματήστε να πέφτετε”».

Αντίστοιχη εμπειρία είχε και η γνωστή ηθοποιός Αλίσια Μιλάνο, που μοιράστηκε με τους ακολούθους της βίντεο στα social media.

«Αρκετό συχνό σύμπτωμα»

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Παρασκευή Κατσαούνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, σημείωσε πως η τριχόπτωση είναι ένα συχνό σύμπτωμα του κορωνοϊού.

«Είναι ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα, τα ποσοστά μπορεί να είναι μέχρι και 15%. Το ευχάριστο είναι ότι είναι κάτι που δεν είναι μόνιμο, τα μαλλιά επανέρχονται».

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή LIVE NEWS:

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις