Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κορωνοϊός: Βρέθηκε το φάρμακο; Σημαντική ανακοίνωση γιατρού του ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Βρέθηκε το φάρμακο; Σημαντική ανακοίνωση γιατρού του ΠΟΥ

Δύο πολλά υποσχόμενες κλινικές δοκιμές του ίδιου φαρμάκου ξεκινούν σε ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός. Γιατρός της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη θεραπεία είναι η μόνη που φαίνεται -μέχρι στιγμής- αποτελεσματική κατά της ασθένειας COVID-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορωνοϊός 2019-nCoV.
 
Πειραματικό φάρμακο, που έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον του ιού του Έμπολα, αλλά και του SARS και MERS, ξεκινά άμεσα να δοκιμάζεται σε ασθενείς στις ΗΠΑ. Εάν προχωρήσουν οι κλινικές δοκιμές έχει σημαντικές πιθανότητες να αποτελέσει την πρώτη θεραπεία κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Την ανακοίνωση έκανε γιατρός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετά από ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κίνα. Ο Dr. Bruce Aylward, δήλωσε ότι το φάρμακο της αμερικανικής εταιρείας Gilead είναι το μόνο που φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει αποτελέσματα κατά της νόσου COVID-19. 

Δείτε στο iatropedia.gr, τι δήλωσε σχετικά με το νέο φάρμακο και ο καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος:

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις