Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξανθός – Σαλμάς: Τηλεοπτική μονομαχία με αφορμή τους ανασφάλιστους

Ξανθός – Σαλμάς: Τηλεοπτική μονομαχία με αφορμή τους ανασφάλιστους

Δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση με επίκεντρο τη δημόσια υγεία, αλλά και το πως αντιμετωπίστηκε στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα των ανασφάλιστων, είχαν σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάριο Σαλμά.

Στη μεταξύ τους αντιπαράθεση στην εκπομπή “’Αλλη διάσταση” οι κύριοι Ξανθός και Σαλμάς διατύπωσαν επιχειρήματα σχετικά με τους δημοσιονομικούς και άλλους τρόπους που αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση η ανθρωπιστική κρίση στα χρόνια των μνημονίων. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της συνολικής πρόσβασης των ασφαλισμένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά και η φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Το πρόβλημα των ανασφάλιστων στα χρόνια της οικονομικής κρίσης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαλμάς ισχυρίστηκε ότι κανένα νοσοκομείο, ακόμη και τα πρώτα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης το 2011-12, δεν αρνήθηκε υπηρεσίες και πρόσβαση στους ‘Ελληνες πολίτες. Παραδέχθηκε ότι τα νοσοκομεία προχωρούσαν σε χρέωση υπηρεσιών, αλλά επί της ουσίας αυτά τα χρήματα δεν διεκδικήθηκαν ποτέ από τους ασφαλισμένους, όπως είπε ο κ. Σαλμάς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις