Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μαύρο σενάριο: Έως 700 νεκροί από τη νέα γρίπη

Αρχίζουν από τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ήπιο σενάριο κάνει λόγο για τουλάχιστον 303 νεκρούς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας αν ο ιός πλήξει το 40% του ελληνικού πληθυσμού μέχρι τον Φεβρουάριο θα κρούσματα θα φθάσουν τα 4.291.000, θα νοσηλευτούν 35.000 άνθρωποι, θα μπουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 3.566 άτομα και θα πεθάνουν από 300 έως 700 Έλληνες.

Αυτό θεωρείται το χειρότερο σενάριο, ενώ το πιο ήπιο σενάριο μιλά για 1,8 εκατομμύρια κρούσματα στην Ελλάδα εκ των οποίων οι 14.798 ασθενείς θα νοσηλευτούν, 1.514 θα μπουν σε ΜΕΘ, ενώ 303 θα χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ενός μόνο πανδημικού κύματος.

Το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για το 20% του πληθυσμού να νοσούν από τη νέα γρίπη εκ των οποίων οι 18.419 θα νοσηλευτούν και 379 θα χάσουν τη ζωή τους.

Μιλώντας, ο καθηγητής Επιδημιολογίας, κ. Τριχόπουλος στη ΝΕΤ εκτίμησε ότι θα έχουμε λιγότερους από 100 νεκρούς στην Ελλάδα, αλλά όπως εξήγησε δεν θα του κάνει εντύπωση εάν οι νεκροί φθάσουν τους 300 ή παραπάνω. Ο κ. Τριχόπουλος επεσήμανε ότι από το εμβόλιο για τη νέα γρίπη οι έγκυες είναι  η πιο ευάλωτη ομάδα για επιπλοκές.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Ο καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής έκανε λόγο για ασφαλέστατο εμβόλιο, ενώ για τις παρενέργειες δήλωσε ότι είναι ίδιες με εκείνες του εμβολίου κατά των γνωστών ιών της γρίπης. Αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγιών ανθρώπων, δήλωσε πως είναι προσωπικό ζήτημα αρκεί να είναι επαρκώς ενημερωμένοι.
 

Στο μεταξύ το κλεισιμο τμημάτων σχολείων για 7 ημέρες αποφάσισε ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λ. Κουρής. Πρόκειται για τμήματα στο Κολέγιο Αθηνών και στο Ελληνοαμερικανικό Κολέγιο Ψυχικού, στα οποία εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα της νέας γρίπης. Δείτε τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά για μία εβδομάδα.

Έξι θανάτους από τον ιό Η1Ν1 μετράει η χώρα μας, ενώ τρεις νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν σε Πολωνία, Κόσοβο και Τσεχία. Στην Ιταλία έξι θύματα προστέθηκαν στη λίστα των θανατηφόρων κρουσμάτων. Χώρες όπως η Τουρκία, η Ουκρανία και η Βουλγαρία βλέπουν τον αριθμό των θυμάτων τους να αυξάνεται συνεχώς.

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε