Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Με SMS τα αποτελέσματα των rapid tests στους πολίτες

κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει rapid test για κορονοϊό

Αν χτυπήσει μήνυμα στο κινητό αφού έχετε κάνει rapid test για τον κορονοϊό, από τον ΕΟΔΥ θα είναι! Τα αποτελέσματα θα φτάνουν στους πολίτες με sms. Το είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αποκάλυψε ότι από τα τεστ στο Μετρό στο Σύνταγμα, έξι έχουν βρεθεί θετικά.

Το πρωί της Τρίτης (20.10.2020) ο Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, όπου κλιμάκια του Οργανισμού κάνουν σήμερα δωρεάν rapid tests αντιγόνου σε πολίτες.

Click4more Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη! Πάνω από 10 κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ!

Αφού τόνισε πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τα τεστ στους πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ευχαρίστησε τη ΣΤΑΣΥ, το υπουργείο Μεταφορών και τον ΕΟΔΥ, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι το αποτέλεσμα των τεστ θα «πηγαίνουν» με μήνυμα στο κινητό τους.

Στο Μετρό του Συντάγματος υπάρχουν 16 ιατρεία του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν τεστ αντιγόνου για τον κορονοϊό, τόνισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Από τα 350 τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί έξι θετικά. Τα τεστ θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι καθώς η προσέλευση είναι μεγάλη.

«Θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες όλοι μας, επειδή αναμένουμε και εμείς μια αύξηση των κρουσμάτων, να είμαστε προσεκτικοί και είναι πάρα πολύ βασικό να τηρούμε τα μέτρα. Δεν χρειάζεται να πάει μία περιοχή στο κόκκινο ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Πρέπει όλοι μας, σε όλη τη χώρα, καθημερινά, μάσκα, απόσταση και πλύσιμο χεριών. Πρέπει να το τηρούμε ευλαβικά ώστε τις επόμενες εβδομάδες και πηγαίνοντας προς τον χειμώνα, να καταφέρουμε ακόμα μια φορά ως χώρα να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία», τόνισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις