Υγεία

Μετάλλαξη Δέλτα: Διπλάσιος ο κίνδυνος νοσηλείας σε σχέση με τη βρετανική μετάλλαξη

Οι άνθρωποι που μολύνονται από τη μετάλλαξη Δέλτα έχουν 2 έως 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία σε σχέση με αυτούς με τη βρετανική μετάλλαξη.

Αυτό δείχνει η έρευνα του οργανισμού δημόσιας υγείας Public Health England και του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον δρα Γκάβιν Νταμπρέρα, η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό “The Lancet Infectious Diseases” που έγινε σε 43.338 άτομα διαγνωσμένα με κορονοϊό μεταξύ 29 Μαρτίου και 23 Μαΐου.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο κίνδυνος επίσκεψης στα επείγοντα κάποιου νοσοκομείου λόγω Covid-19 είναι περίπου μιάμιση φορά μεγαλύτερος στην περίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα σε σχέση με την Άλφα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες από την αρχική λοίμωξη. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η Δέλτα οδηγεί σε μεγαλύτερη πίεση στα συστήματα υγείας, ιδίως επειδή πλήττει περισσότερο τους ανεμβολίαστους και τους ευπαθείς.

«Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενα ευρήματα ότι οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τη Δέλτα, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να χρειαστούν εισαγωγή στο νοσοκομείο, σε σχέση με όσους αρρώστησαν από την Άλφα, με τα περισσότερα περιστατικά (της Δέλτα) να αφορούν ανεμβολίαστους.

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο εμβολιασμός παρέχει εξαιρετική προστασία έναντι της Δέλτα, γι’ αυτό είναι ζωτικό όσοι δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, να τις κάνουν το συντομότερο δυνατό. Είναι επίσης σημαντικό όσοι έχουν συμπτώματα Covid-19, να μένουν σπίτι και να κάνουν μοριακό τεστ όσο γίνεται πιο γρήγορα», δήλωσε ο δρ Νταμπρέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας φιλοξενείται στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου η DEMO επενδύει στρατηγικά στο μέλλον της έρευνας και το brain gain.
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ο καρκίνος του προστάτη πρώτος σε συχνότητα στην Ελλάδα – Σχεδόν 3 εκ. νέες διαγνώσεις ετησίως έως το 2040 στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, το 2022 σημειώθηκαν 7.036 νέα περιστατικά προστάτη κατατάσσοντάς τον πρώτο σε συχνότητα στους άνδρες - Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 27.358 άτομα ζουν με διάγνωση εντός 5ετίας
Ασθενής και γιατρός 1
COVID-19 και γρίπη «ξυπνούν» και αυξάνουν τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε ασθενείς σε ύφεση, αποκαλύπτει νέα μελέτη
Έρευνα σε 4.800 καρκινοπαθείς σε ύφεση, έδειξε ότι όσοι ήταν θετικοί στην COVID-19, είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με όσους είχαν αρνητικό τεστ
Γιατροί 1