Σάββατο, 15 Ιουν.
30oC Αθήνα

ΜΚΟ: Νέες καταγγελίες από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο! “Δηλώνουν ότι απασχολούν γιατρούς και προσλαμβάνουν νοσηλευτές”

ΜΚΟ: Νέες καταγγελίες από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο! “Δηλώνουν ότι απασχολούν γιατρούς και προσλαμβάνουν νοσηλευτές”

Σε σοβαρές καταγγελίες για την λειτουργία και τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) ανά την Ελλάδα προχώρησε, μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος καταγγέλλει παράνομα κυκλώματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που λυμαίνονται κονδύλια αξιοποιώντας τα σε σκοτεινές δράσεις.

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο κ. Εξαδάκτυλος και σε συνέχεια καταγγελιών που είχε κάνει ο ΠΙΣ στα τέλη του προηγούμενου μήνα, κάνει λόγο για “κράτος εν κράτει”.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Υπάρχουν δύο ειδών ΜΚΟ που προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες. Αυτές που συμμορφώνονται με τη νομοθεσία π.χ οι Γιατροί του Κόσμου κι αυτές οι οποίες αγνοούν ότι υπάρχει νομοθεσία σ’ αυτή τη χώρα και δεν ακολουθούν τους κανόνες. Όταν υπάρχει μια τέτοια άρνηση συμμόρφωσης -η οποία πολλές φορές εκφράζεται και με έναν αναιδή τρόπο- εκεί πέρα περιμένει κανείς να μην υπάρχουν αυτά τα οποία αναμένονται. Δηλαδή μπορεί να προσλαμβάνονται ως γιατροί, άνθρωποι που δεν είναι γιατροί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις