Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόσιαλος – Παπαλόης: Δύο διεθνούς φήμης καθηγητές στο τιμόνι των μεταμοσχεύσεων

Μόσιαλος – Παπαλόης: Δύο διεθνούς φήμης καθηγητές στο τιμόνι των μεταμοσχεύσεων

Δύο διεθνώς καταξιωμένοι καθηγητές, ο Ηλίας Μόσιαλος και ο Βασίλειος Παπαλόης αναλαμβάνουν συντονιστές διεθνούς επιτροπής για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου μεταμοσχεύσεων, το οποίο προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο καθηγητής πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος, και ο καθηγητής χειρουργικής μεταμοσχεύσεων του Imperial College του Λονδίνου, Βασίλειος Παπαλόης, αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της ανασύστασης των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Ηλίας Μόσιαλος σε λογαριασμό του στα social media, αποδέχθηκε την πρόταση του Ιδρύματος Ωνάση και με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλαβε μαζί με τον καθηγητή, Βασίλη Παπαλόη, το δύσκολο έργο της εκπόνησης σχεδίου για την ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.

Στην ανάρτησή του ο κ. Μόσιαλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα την πρόταση του Ιδρύματος Ωνάση, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αναλάβω συντονιστής (μαζί με τον κ Βασίλειο Παπαλόη, καθηγητή της χειρουργικής των μεταμοσχεύσεων στο Imperial College London) διεθνούς επιτροπής για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου μεταμοσχεύσεων”.

Δείτε τα βιογραφικά τους, αλλά και τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανασυγκρότηση των μεταμοσχεύσεων στη χώρα, στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις