Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι – Ποιό είναι και για ποιό λόγο

Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι – Ποιό είναι και για ποιό λόγο

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει άμεσα από την αγορά ένα γνωστό σιρόπι για τον βήχα.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε απλά διότι εντοπίστηκε σφάλμα στην ταινία γνησιότητας.

Πρόκειται για το αντιβηχικό σιρόπι SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML (ΓΥΑΛ.ΦΙΑΛ).

Το SIVAL-B σιρόπι είναι ένα διαυγές, ελαφρώς υπoκίτριvo παχύρεuστo υγρό. Συσκευάζεται σε σκουρόχρωμο γυάλινο φιαλίδιο των 120 ml, που κλείνει με πώμα ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας 2013 (ημ/νια λήξης 11/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML (ΓΥΑΛ.ΦΙΑΛ), λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας ADELCO A.E ΧΡΩΜ. ΑΘΗΝ. ΑΦΟΙ Ε. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΑΘΗΝΑ.

Η εταιρεία ADELCO A.E ΧΡΩΜ. ΑΘΗΝ. ΑΦΟΙ Ε. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΑΘΗΝΑ, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις