Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα που έχει αντιδιαβητικές ουσίες που συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα που έχει αντιδιαβητικές ουσίες που συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για το συμπλήρωμα Advanced glucose support caps, το οποίο περιέχει τις ουσίες glyburide και metformin, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2.

Ο ΕΟΦ, σε ανακοίνωσή του, προειδοποιεί ότι το προϊόν Advanced glucose support caps, το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες glyburide και metformin.

Η παρουσία των συγκεκριμένων ουσιών, το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο). Οι εν λόγω φαρμακευτικές δραστικές ουσίες glyburide και metformin χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2, συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση τους επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Σημειώνει, επίσης, ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις