Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο καρκίνος σχετίζεται με την παχυσαρκία

 
Περισσότερα από 100.000 κρούσματα καρκίνου προκαλεί κάθε χρόνο…
 
η παχυσαρκία στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, το 49% των ενδομήτριων καρκίνων και το 35% των καρκίνων στον οισοφάγο, συνδέονται με το υπερβολικό σωματικό βάρος.
«Είναι πιο σαφές από ποτέ το ότι οι συνέπειες της παχυσαρκίας είναι αισθητές πριν, στην διάρκεια και μετά την εκδήλωση καρκίνου.Αυξάνουν τον κίνδυνο, καθιστούν τη θεραπεία δυσκολότερη και μειώνουν τις πιθανότητες επιβίωσης», δήλωσε ο Λόρενς Κόλονελ του Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο στη Χαβάη.
Επιστήμονες συνέδεαν εδώ και καιρό την παχυσαρκία με ορισμένους τύπους καρκίνων, αλλά η μελέτη -που εξήγαγε συμπεράσματα από τα δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα καρκίνων στις ΗΠΑ- είναι μια από τις πρώτες που συμπεραίνουν ότι η σύνδεση αυτή έχει τέτοια έκταση.
Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα εντοπίσει την ακριβή σχέση της παχυσαρκίας με τον καρκίνο, αν και ορισμένοι εκτιμούν πως ο λιπώδης ιστός ενδέχεται να παράγει αυξημένα επίπεδα γεννητικών ορμονών που επιτείνουν την ανάπτυξη καρκίνων ή ότι η παχυσαρκία μειώνει τη λειτουργία των αντισωμάτων και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε