Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο κοροναϊός και το μεγάλο μυστήριο: Δεν νοσούν εύκολα τα παιδιά και κανείς δεν ξέρει γιατί…

Ο κοροναϊός και το μεγάλο μυστήριο: Δεν νοσούν εύκολα τα παιδιά και κανείς δεν ξέρει γιατί…

Πολλά είναι όσα δεν γνωρίζουν ακόμα οι επιστήμονες, για τον νέο κοροναϊό της Γουχάν. Το μεγαλύτερο μυστήριο, όμως, είναι το γεγονός ότι τα μικρά παιδιά προσβάλλονται πολύ δύσκολα. Και ακόμα δεν ξέρουν το γιατί…

Κορυφαίο μυστήριο για τους επιστήμονες -που βάζουν όλη την ενέργεια και τις γνώσεις τους να ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τον νέο κοροναϊό της Κίνας- αποτελεί η διαπίστωση ότι τα μικρά παιδιά δεν είναι τόσο ευάλωτα στη μόλυνση όσο οι ενήλικες. Αν και το γεγονός είναι ευχάριστο και ανακουφιστικό, από την άλλη πλευρά, αποτελεί έναν άλυτο επιστημονικό γρίφο.

Η επιδημία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου, όμως κανένα παιδί μικρότερο των 15 ετών δεν είχε διαγνωστεί με τη νόσο, έως τις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine:

“Τα παιδιά ενδέχεται να μολύνονται πολύ λιγότερο, ενώ ακόμα και εάν προσβληθούν από τον ιό, μπορεί να αναπτύξουν ηπιότερα συμπτώματα απ’ τους ενήλικες”, ανέφερε η μελέτη.

Οι γιατροί εντόπισαν ελάχιστες εξαιρέσεις στον κανόνα. Μεταξύ των 37.000 κρουσμάτων ήταν μόνο: ένα κορίτσι ηλικίας 9 μηνών στο Πεκίνο, ένα παιδί στη Γερμανία (ο πατέρας του οποίου είχε διαγνωστεί με τον ιό), αλλά και ένα άλλο παιδί στην πόλη Shenzhen της Κίνας, στο οποίο ταυτοποιήθηκε μεν ο ιός, όμως, δεν παρουσίαζε συμπτώματα της νόσου.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις