Οι διατροφικές συνήθειες και οι πρακτικές μαγειρέματος που εφαρμόζονται στην Κίνα έχουν μπει στο μικροσκόπιο με αφορμή την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ο κορωνοϊός διαπιστωμένα μεταπήδησε από άγρια ζώα (πιθανότατα από νυχτερίδες) στον άνθρωπο, ελέω της σχεδόν ανύπαρκτης τήρησης των πιο βασικών κανόνων υγιεινής σε υπαίθρια αγορά της κινεζικής επαρχίας Wuhan. Εν ολίγοις οι εμπορικές πρακτικές σε φτωχές επαρχίες της αχανούς Κίνας, σε συνδυασμό με τις διατροφικές και μαγειρικές συνήθειες των Κινέζων, έφεραν την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.
Και όσο περισσότερα γίνονται γνωστά για τέτοιες συνήθειες και πρακτικές σε κάποιες περιοχές της Κίνας (και όχι μόνο), τόσο πιο κατανοητό γίνεται όχι μόνο το πώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός, αλλά και ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε στο μέλλον περισσότερους αντίστοιχους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Δείτε στο Iatropedia.gr πώς στην Κίνα παράγουν μαγειρικό λάδι από επεξεργασμένα απόβλητα υπονόμων!