Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το S.M.A.S. Facelift

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το S.M.A.S. Facelift

Του Μιλτιάδη Λάγιου*

Ως μέρος της διαδικασίας γήρανσης που συμβαίνει σε όλους, το δέρμα μας χάνει σταδιακά την ελαστικότητα του και οι μύες τείνουν να χαλαρώνουν. Οι πτυχές και γραμμές χαμόγελου βαθαίνουν, οι γωνίες του στόματος πέφτουν, όπως και η γραμμή της γνάθου. Το λίφτινγκ προσώπου είναι η επέμβαση σύσφιξης και ανύψωσης του χαλαρού δέρματος του προσώπου όπως και των μυών του.

Έως τώρα η τεχνική του κλασικού λίφτινγκ γινόταν με ένα εξωτερικό τράβηγμα στο δέρμα, οδηγώντας αρκετές φορές σε αφύσικο τσιτωμένο αποτέλεσμα και παραμορφωμένο πρόσωπο. Τώρα όμως με την τεχνική S.M.A.S. Facelift επεμβαίνουμε στους βαθύτερους ιστούς, οι οποίοι και ευθύνονται για την νεανική εικόνα του προσώπου. Είναι αποδεδειγμένο πως για να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, χωρίς παραμορφώσεις δεν είναι αρκετό μόνο το τέντωμα του δέρματος και η απομάκρυνση της περίσσειάς του, αφού δεν προσφέρει στήριξη αλλά μόνο κάλυψη .

Με το SMAS (Superficial Musculo-Aponeurotic System) αυτό που κάνουμε εμείς είναι να επεμβαίνουμε στον συνδετικό ιστό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και τον υποδόριο ιστό (από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τον λαιμό) και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές υποστηρικτικές δομές του προσώπου και του λαιμού. Αυτόματα ανορθώνονται όλοι οι ιστοί στο μέσο και κάτω τριτημόριο του προσώπου, αποκαθιστώντας το οβάλ σχήμα του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν S.M.A.S. Facelift είναι μεταξύ 40 κ΄ 60 ετών αλλά μπορεί να γίνει με επιτυχία σε άτομα ηλικίας 70 ή και 80 ετών. Δεν πρέπει να είναι προφανές ότι έχετε κάνει λίφτινγκ αλλά θα πρέπει να φαίνεστε νεότεροι, πιο υγιής, ζωηροί και ευδιάθετοι.

Σήμερα πλέον, αυξάνεται ολοένα η συχνότητα των ανδρών που υποβάλλονται σε S.M.A.S. Facelift. Οι λόγοι είναι τόσο επαγγελματικοί (πιο ανταγωνιστικοί στην εργασία τους), όσο και κοινωνικοί. Και είναι αλήθεια ότι η κοινωνία που ζούμε θέλει και τους άνδρες πλέον να φαίνονται πιο όμορφοι. Ένας άνδρας στα 50 του σήμερα είναι έντονα δραστήριος. Κι όμως, οι «σακούλες» γύρω από τα μάτια ή η χαλάρωση στις παρειές μπορεί να τον κάνουν να δείχνει μεγαλύτερος και κουρασμένος.

Το χειρουργείο διαρκεί περίπου 3 με 4 ώρες. Ποτέ όμως δεν κοιτάμε το ρολόι, δεν τελειώνουμε το χειρουργείο αν δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, για να παραδώσουμε το αποτέλεσμα που υποσχεθήκαμε στον ασθενή.

Ο ασθενής επανέρχεται στη δουλειά του μετά από 10 μέρες και στη γυμναστική μετά από περίπου 20 μέρες.

Το S.M.A.S. Facelift διαρκεί για πάντα. Γιατί, αν κάνεις facelift, θα δείχνεις καλύτερα από αυτό που είχε σχεδιάσει η φύση για το υπόλοιπο της ζωής σου. Πρακτικά, 10 χρόνια μετά το χειρουργείο το πρόσωπο θα είναι καλύτερο από ό,τι ήταν ακριβώς πριν το χειρουργείο. Όλα αυτά, βέβαια, αν αποκαταστήσεις και τους μυείς (S.M.A.S.) , όχι μόνο επιφανειακά το δέρμα, αλλά και στο μυϊκό σύστημα που βρίσκεται από κάτω.

Η παρατήρηση για τον πλαστικό χειρουργό αποτελεί όπως και για κάθε αισθητικό , μια από τις πιο σπουδαίες λειτουργίες του. Αύτη θα του δώσει τις πληροφορίες που χρειάζονται για μια ακριβή διάγνωση και θα υπαγορεύσει το είδος της θεραπείας .

Για τους λόγους αυτούς ο πλαστικός χειρουργός είναι απαραίτητο να έχει «σαφή γνώση του κατά φύσι«, ώστε να μπορεί να δει σε κάθε στιγμή τι δεν είναι όπως θα έπρεπε να ήταν.

Social media:

https://www.instagram.com/ml_clinic_athens/

https://mlclinic.gr/

https://m.facebook.com/profile.php/?id=100063744002585

* Ο Μιλτιάδη Λάγιος είναι Πλαστικός Επανορθωτικός Χειρουργός.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις