Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς: Υποθυρεοειδισμός και Υπερθυρεοειδισμός – Συμπτώματα και διαφορές – Πώς θα κάνετε αυτοεξέταση

Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς: Υποθυρεοειδισμός και Υπερθυρεοειδισμός – Συμπτώματα και διαφορές – Πώς θα κάνετε αυτοεξέταση

Η 25η Μαΐου είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεκάδες φορείς υγείας εστιάζουν σήμερα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού επάνω στα προβλήματα του θυρεοειδούς.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να συγκρατήσετε από την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς, είναι το εξής: υπολογίζεται ότι το 60% εκείνων που έχουν δυσλειτουργία στον θυρεοειδή αδένα δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν πρόβλημα, ενώ οι γυναίκες είναι 5-8 φορές πιο πιθανό να έχουν ασθένειες που συνδέονται με τον θυρεοειδή.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να μπορείτε να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στον θυρεοειδή αδένα, προκειμένου να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να κάνετε τις κατάλληλες εξετάσεις που εκείνος θα κρίνει απαραίτητες.

Τα δύο βασικά προβλήματα είναι ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός. Δείτε τι ισχύει για το καθένα…

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις