Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παγκόσμιο μυστήριο η μείωση εμφραγμάτων εν μέσω κορονοϊού – Τι λένε κορυφαίοι Έλληνες καρδιολόγοι

Παγκόσμιο μυστήριο η μείωση εμφραγμάτων εν μέσω κορονοϊού – Τι λένε κορυφαίοι Έλληνες καρδιολόγοι

Μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού σε όλα τα νοσοκομεία του πλανήτη έχουν αδειάσει οι καρδιολογικές κλινικές από ασθενείς με έμφραγμα, γεγονός το οποίο έχει προβληματίσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Οι γιατροί αναρωτιούνται “που πήγαν τα εμφράγματα”, ενώ κορυφαίοι Έλληνες καρδιολόγοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν αυτό το περίεργο, όσο και πρωτοφανές ιατρικό φαινόμενο.

Όσο εξελίσσεται η πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, σε όλο τον κόσμο αναρωτούνται: που πήγαν όλοι οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα  μυοκαρδίου (STEMI); Στην Ελλάδα υπάρχει η διάχυτη εντύπωση από γιατρούς σε όλες τις μεγάλες Καρδιολογικές Κλινικές ότι τα έκτακτα περιστατικά και κυρίως τα εμφράγματα του μυοκαρδίου έχουν μειωθεί εντυπωσιακά από την έναρξη της πανδημίας.

Στο σχετικό άρθρο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, και το υπογράφουν κορυφαίοι καρδιολόγοι της χώρας, αναφέρεται ότι η μείωση αυτή δεν είναι αισθητή μόνο στην Ελλάδα.

“Οι ιστορίες είναι παράξενα όμοιες σε όλο τον κόσμο”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες.

Τις πιθανές αιτίες που μπορεί να ερμηνεύουν αυτό το παράξενο, όσο και πρωτοφανές ιατρικό φαινόμενο, οι γιατροί τις αναζητούν: στον φόβο των ασθενών για το νοσοκομείο προκειμένου να μην προσβληθούν από τον κορωνοϊό, στη μείωση των επιπέδων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στη μείωση των επιπέδων του άγχους εξαιτίας της διακοπής της εργασίας τους, κ.α.

Δείτε τι αναφέρουν καθηγητές καρδιολογίας γι’ αυτό το μυστήριο φαινόμενο, στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις