Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Παίδων “Αγία Σοφία”: SOS για βρέφος από τη Συρία που χρειάζεται επειγόντως νευροχειρουργική επέμβαση

Παίδων “Αγία Σοφία”: SOS για βρέφος από τη Συρία που χρειάζεται επειγόντως νευροχειρουργική επέμβαση

Την παρέμβαση των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκάλεσε καταγγελία για βρέφος από τη Συρία, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα στον εγκέφαλο, εξαιτίας σπάνιας νόσου.

Πρόκειται για βρέφος συριακής καταγωγής που χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης. Την περίπτωσή του δημοσιοποίησε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Το βρέφος πάσχει από μια σπάνια νόσο, η οποία δεν επιτρέπει στον εγκέφαλό του να αναπτύσσεται φυσιολογικά και θα πρέπει να υποβληθεί σε λεπτή επέμβαση, για να επιδιορθωθεί το σχήμα του κρανίου.

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρους, αλλά και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η παιδοχειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, καθώς απαιτείται να εκδοθεί προσωρινός ΑΜΚΑ.

Μιλώντας στο iatropedia.gr, ο γενικός γραμματέας της Ομοαπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου, εξηγεί την περίπτωση του μικρού ασθενή:

“Είναι ένα μικρό βρέφος που οι γονείς του είναι Σύριοι πρόσφυγες. Το παιδάκι έχει μιας μορφής σοβαρή κρανιο – δυσόστωση, διαμαρτία περί τη διάπλαση του κρανίου, δηλαδή, και πρέπει να υποβληθεί σε μία σοβαρή παιδονευροχειρουργική επέμβαση.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις