Υγεία

Πλεύρης για τις ελλείψεις στα φάρμακα: Αυτή τη στιγμή υπάρχει ομαλοποίηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Μια αρκετά καλή ομαλοποίηση» βλέπει ο υπουργός υγείας στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις ελλείψεις φαρμάκων.

Μιλώντας στο Star ο Θάνος Πλεύρης είπε συγκεκριμένα ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αρκετά καλή ομαλοποίηση. Ενώ τον Οκτώβριο, πριν παρθούν όλα τα μέτρα που πήραμε, είχαμε περίπου 400 φάρμακα σε έλλειψη, αυτή τη στιγμή η έλλειψη είναι 130 όπως υπήρχαν πάντοτε…»

Και διευκρίνισε ότι «υπάρχουν κάποιοι κωδικοί που έχουμε πρόβλημα αλλά αυτοί ήταν οι παραδοσιακοί κωδικοί με έλλειψη, φάρμακα διαβήτη που υπάρχουν, στα φάρμακα της ευρείας χρήσης, κυρίως των λοιμώξεων έχει επέλθει πλήρης ομαλοποίηση, παραμένει ένα πρόβλημα λίγο σε εισπνεόμενα αλλά και εκεί είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση».

Μπήκαν οι βάσεις για να εξαλειφθούν τα ράντζα

«Για τα ράντζα, αυτή τη στιγμή οι συνεργασίες που έχουμε με τον ιδιωτικό τομέα κινούνται σε πολύ καλή κατάσταση και με τα μέτρα που έχουμε πάρει, ο Ευαγγελισμός έχει πάψει να έχει τελείως ράντζα ενώ το άλλο μεγάλο μας νοσοκομείο που είχε το μεγάλο πρόβλημα, το Αττικό, συνεχώς κινείται με μείωση 80% στα ράντζα» είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Και κατέληξε: «Βάλαμε τις βάσεις ώστε να έχουμε την πλήρη εξάλειψη των ράντζων στο επόμενο διάστημα».

Πλήρης κάλυψη για τους ανθρώπους από την τραγωδία στα Τέμπη

Για τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών που νοσηλεύονται, ο υπουργός είπε πως «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Οι περισσότεροι έχουν πάρει εξιτήριο. Έχουμε την περίπτωση δύο διασωληνωμένων ατόμων που βρίσκονται στη Λάρισα, που είναι η μεγάλη μάχη που γίνεται. Υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι αλλά στα δύο αυτά νέα παιδιά είναι η πολύ μεγάλη μάχη».

Και συνέχιζε: «Εμείς ως υπουργείο Υγείας θα καλύψουμε πλήρως την αποκατάσταση πέρα από τις δημόσιες δομές και σε ιδιωτικές και στο εξωτερικό χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή και αντίστοιχα θα καλυφθούν και όλα τα υλικά που μπορεί να υπάρχουν, ειδικά σε άτομα που μπορεί να έχουν εγκαύματα ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα δίκτυο για την ψυχολογική υποστήριξη που δεν αφορά μόνο τους συγγενείς ή τους τραυματίες αλλά και όσους βρέθηκαν σε αυτό το τρένο. Γιατί και κάποιος που δεν έχει τραυματιστεί σωματικά, οπωσδήποτε θέλει μία υποστήριξη ψυχολογική».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Καρκίνος του Προστάτη: Πώς η σύγχρονη διάγνωση και η ρομποτική χειρουργική αλλάζουν τα δεδομένα
Γράφει ο Δρ. Κομνηνός Α. Χρήστος, Χειρουργός - Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής και Προηγμένης Χειρουργικής Ουρολογίας και Ανδρολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Two Surgeons Observing High-Precision Programmable Automated Robot Arms Operating Patient In High-Tech Hospital. Robotic Limbs Performing Complicated Nanosurgery, Doctors Looking At Vitals On Monitor.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του HACRO και του ΠΜΣ «Κλινικές Μελέτες: Σχεδιασμός και Εκτέλεση» του ΕΚΠΑ ενισχύει τη σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την πρακτική της κλινικής έρευνας και την αγορά εργασίας.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Η νέα εποχή στην Aξονική Tομογραφία: Πώς η Tεχνολογία Kαταμέτρησης Φωτονίων (Photon Counting CT) αλλάζει τη διάγνωση και τη διαχείριση των ασθενών
Γράφει ο Αρκάδιος Ρουσάκης, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας & Μέτρησης Οστεοπόρωσης, ΥΓΕΙΑ
Modern CT scanner or MRI machine in a hospital radiology center. Diagnostic equipment in a medical lab.