Υγεία

Πλεύρης για το λουκέτο σε δυο φαρμακαποθήκες: Αναστολή λειτουργίας σε όποιον δεν συνεργάζεται

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το «λουκέτο» που ανακοίνωσε ο ΕΟΦ σε δυο φαρμακαποθήκες τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης που ξεκαθάρισε πως κανένας δεν θα παίζει με τη δημόσια υγεία.

Ο κ.Πλεύρης τόνισε πως οι εντολές είναι σαφείς και είναι αναστολή λειτουργίας σε όποιον δεν συνεργάζεται, όπως συνέβη με αυτές τις δυο φαρμακαποθήκες.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του υπουργού Υγείας έχει ως εξής: Εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης φαρμάκων λόγω μεγάλης ζήτησης κ μειωμένης παραγωγής κανένας δε θα παίζει με τη δημόσια υγεία.Οι εντολές σαφείς:αναστολή λειτουργίας σε όποιον δεν συνεργάζεται,όπως σε 2 φαρμακαποθήκες.Ο έλεγχος αφορά όλους φάρμ. εταιρίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία

«Λουκέτο» σε δυο φαρμακαποθήκες καθώς αρνήθηκαν τον έλεγχο

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων σε δύο φαρμακαποθήκες.

Οι δυο φαρμακαποθήκες, οι οποίες έχουν έδρα στη Βόρεια Ελλάδα αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο που είχε διατάξει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθεί από τον ΕΟΦ.

Έτσι οι φαρμακαποθήκες δεν νομιμοποιούνται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτουν και να διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα.
Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει από τον ΕΟΦ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν τα αποθέματα από τα ελλειπτικά φάρμακα που διαθέτουν ενώ απαγόρευσε την εξαγωγή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Καρκίνος του Προστάτη: Πώς η σύγχρονη διάγνωση και η ρομποτική χειρουργική αλλάζουν τα δεδομένα
Γράφει ο Δρ. Κομνηνός Α. Χρήστος, Χειρουργός - Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής και Προηγμένης Χειρουργικής Ουρολογίας και Ανδρολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Two Surgeons Observing High-Precision Programmable Automated Robot Arms Operating Patient In High-Tech Hospital. Robotic Limbs Performing Complicated Nanosurgery, Doctors Looking At Vitals On Monitor.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του HACRO και του ΠΜΣ «Κλινικές Μελέτες: Σχεδιασμός και Εκτέλεση» του ΕΚΠΑ ενισχύει τη σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την πρακτική της κλινικής έρευνας και την αγορά εργασίας.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Η νέα εποχή στην Aξονική Tομογραφία: Πώς η Tεχνολογία Kαταμέτρησης Φωτονίων (Photon Counting CT) αλλάζει τη διάγνωση και τη διαχείριση των ασθενών
Γράφει ο Αρκάδιος Ρουσάκης, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας & Μέτρησης Οστεοπόρωσης, ΥΓΕΙΑ
Modern CT scanner or MRI machine in a hospital radiology center. Diagnostic equipment in a medical lab.