Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πλεύρης: Όσα περιστατικά δεν μπορούν να απορροφηθούν από δημόσια νοσοκομεία, θα μεταφέρονται σε ιδιωτικά χωρίς επιβάρυνση

Πλεύρης: Όσα περιστατικά δεν μπορούν να απορροφηθούν από δημόσια νοσοκομεία, θα μεταφέρονται σε ιδιωτικά χωρίς επιβάρυνση

Στις προσπάθειες για να μειωθούν τα ράντζα στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, το σχέδιο για τη μείωση των ράντζων σε 4-5 από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής έχει να κάνει με τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, «στο τέλος της εφημερίας, όσα περιστατικά δεν μπορούν να απορροφηθούν από άλλα δημόσια νοσοκομεία, θα μεταφέρονται σε ιδιωτική δομή όπου θα συνεχίζουν τη θεραπεία τους, χωρίς να υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον ασθενή».

«Βάζουμε υποστηρικτικές δομές στα νοσοκομεία που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σημασία έχει ο ασθενής να λάβει τις ιατρικές υπηρεσίες χωρίς να επιβαρυνθεί», υπογράμμισε.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναπτύχθηκε ήδη στον Ευαγγελισμό, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για το θέμα των ελλείψεων προσωπικού, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως ήδη έχει βγει προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές και 910 θέσεις λοιπού προσωπικού (τραυματιοφορείς, βοηθούς νοσοκόμων) και αναμένεται προκήρυξη για 750 θέσεις για γιατρούς.

«Ευελπιστούμε ότι στους επόμενους δύο τρεις μήνες θα είναι στις θέσεις τους και θα έχουμε αποτέλεσμα» σημείωσε ο υπουργός Υγείας που αναφέρθηκε στο συνολικό πλάνο για την ενίσχυση του προσωπικού.

Ο ίδιος μίλησε επίσης για την προσπάθεια να συγκροτηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αναφέρθηκε στα νέα κίνητρα προκειμένου να ενισχυθεί ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, κάτι που θα βοηθήσει τη γενικότερη ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας, όπως είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στις ΜΕΘ τόνισε ότι είναι η πρώτη χρονιά που δεν υπάρχει αναμονή στις ΜΕΘ ενηλίκων.

Στα παιδιατρικά υπάρχει επάρκεια για τις ΜΕΘ, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ο κ. Πλεύρης, η επάρκεια αυτή περιορίζεται σε ορισμένες πόλεις.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου, είπε ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης παιδιατρικών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, θα παραδοθεί στη Θεσσαλία μια παιδιατρική ΜΕΘ έξι κλινών. Ενώ σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται για το 2025.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις