Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΟΕΔΗΝ: Απολύονται μετά από 8 χρόνια υπάλληλοι που έκαναν τον έλεγχο στην Κιβωτό του Κόσμου

ΠΟΕΔΗΝ: Απολύονται μετά από 8 χρόνια υπάλληλοι που έκαναν τον έλεγχο στην Κιβωτό του Κόσμου

Εν μέσω σωρείας καταγγελιών για κακοποιήσεις παιδιών στις ΜΚΟ προνοιακές μονάδες, απολύονται 120 επικουρικοί επαγγελματίες πρόνοιας (κοινωνικοί λειτουργοί, βρεφοκόμοι, νοσηλευτές κλπ) ύστερα από 8 χρόνια εργασίας, επειδή απέτυχαν στο διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού του ΑΣΕΠ.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στους αντίστοιχους επικουρικούς εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία που απέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το Υπουργείο Υγείας ανανέωσε τις συμβάσεις έως τέλος του έτους 2023.

«Οι εργαζόμενοι που τώρα απολύονται κλήθηκαν από το κράτος όταν συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα να επισκεφτούν τα παιδιά στις μονάδες φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου» να ελέγξουν τις συνθήκες φιλοξενίας και να υποβάλλουν σχετική έκθεση. Τόσο απαραίτητοι είναι για την Πρόνοια και όμως απολύονται», τονίζουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ: «Η ενίσχυση με προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων θα λύσει πολλά προβλήματα»

Τα απανωτά περιστατικά και οι καταγγελίες που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας για ΜΚΟ προνοιακές μονάδες που -σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ- «λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, από δωρεές, από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αναντίστοιχα θεραπευτικά αποτελέσματα, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Δημόσιων Προνοιακών Μονάδων σε προσωπικό και χρηματοδότηση».

Επίσης, όπως συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι, εάν είχε προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στις Δημόσιες Προνοιακές Μονάδες παιδιών και λειτουργούσαν σε πλήρη ανάπτυξη, θα είχαμε αποφύγει τη φιλοξενία δεκάδων εγκαταλελειμμένων παιδιών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων επί μακρόν με εισαγγελική εντολή.

Για τον λόγο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και καλύπτει τις κινητοποιήσεις των Σωματείων και των εργαζομένων των προνοιακών μονάδων της Αττικής την Τρίτη 24/1/2023 και την συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας 8:30 π.μ.

Της Γιάννας Σουλάκη/ Πηγή: iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις