Παρασκευή, 17 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΠΟΕΔΗΝ: «Αυτή είναι η κατάσταση με τις ΜΕΘ – Λειτουργούν 557 αντί για … 3.500!»

ΠΟΕΔΗΝ: «Αυτή είναι η κατάσταση με τις ΜΕΘ – Λειτουργούν 557 αντί για … 3.500!»

Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ αποδεικνύει τραγικές ελλείψεις σε κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), λίγο πριν από το αναμενόμενο κύμα γρίπης.

Με αναλυτικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ κρούει για μια ακόμη φορά τον “κώδωνα του κινδύνου” στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, καθώς αναμένουμε το μεγάλο κύμα της γρίπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν 557 κλίνες ΜΕΘ αντί για τις 3500, που προβλέπονται από τα διεθνή standarts, για το σύνολο των ανεπτυγμένων νοσοκομειακών κρεβατιών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής, που εξυπηρετούν 6 εκ. πληθυσμό (Αττική, γύρω περιοχές, νησιά), με μόλις 224 κλίνες ΜΕΘ.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, σύμφωνα με τους εργαζόμενους: “Διασωληνωμένοι Ασθενείς σε λίστα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Στις ΜΕΘ έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αναβάλλονται σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Ασθενείς μπορεί να μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο που χειρουργήθηκαν για να βρουν ΜΕΘ χωρίς να παρακολουθείται η μετεγχειρητική φροντίδα από τους χειρουργούς που γνωρίζουν την κατάστασή τους”.

Δείτε αναλυτικά όλη την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας όλης της χώρας, στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις