Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα: «Επισφαλής» η λειτουργία τους

ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα: «Επισφαλής» η λειτουργία τους

Την ανησυχία του για την εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Χαρακτήρισε μάλιστα την λειτουργία τους επισφαλή, υποστηρίζοντας ότι οι ελλείψεις προσωπικού έγιναν ακόμη μεγαλύτερες λόγω του ότι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, ενώ μειώθηκε και ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ.

Σε σημερινές του δηλώσεις έξω από το Ιπποκράτειο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη. Επεσήμανε ότι έχουν τεθεί σε αναστολή 750 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 230 προσωπικό εξειδικευμένο για ΜΕΘ, ότι οι κλίνες ΜΕΘ από 193 που ήταν τον περασμένο Μάρτιο-Απρίλιο έχουν μειωθεί σε 75 -κι αυτές είναι γεμάτες- και ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι που περιμένουν μέχρι και 24 ώρες για να μπουν σε ΜΕΘ.

Ανέφερε ακόμη ότι λόγω των αναστολών εργασίας, από τις 250 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν στα περιφερειακά νοσοκομεία της Κ. Μακεδονίας, τώρα λειτουργούν 100, σημείωσε ότι κανείς από τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή δεν αναπληρώθηκε και ότι το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία δεν έχει πάρει άδεια για τρίτη περίοδο.

Απηύθυνε δε έκκληση στο υπουργείο Υγείας, να επιστρέψουν στα νοσοκομεία όσοι τέθηκαν σε αναστολή και να συνεχίσουν να εργάζονται με δύο rapid test την εβδομάδα, τηρώντας τα μέσα ατομικής προστασίας, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη /  Πηγή: iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις