Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Πώς αναπτύσσεται μούχλα στις τροφές – Ποιες πετάμε και ποιες… σώζονται

Πώς μούχλα στις τροφές – Ποιες πετάμε και ποιες… σώζονται [vid]

Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη υγρασία έχει μια τροφή, τόσο πιο επικίνδυνη είναι προς κατανάλωση, εφόσον έχει μουχλιάσει.

Τροφές όπως τα μαγειρευτά κατσαρόλας, τα μαλακά φρούτα, τα λαχανικά και τα μαλακά τυριά μπορεί να έχουν μούχλα που αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνειά τους.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα πορώδη τρόφιμα, όπως το ψωμί και τα κέικ που έχουν μουχλιάσει. Όλα αυτά τα τρόφιμα πρέπει να πετιούνται αμέσως αν έχουν μουχλιάσει στην επιφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr για την μούχλα που αναπτύσσεται στις τροφές

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις