Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κεφίρ: Πόσες θερμίδες έχει και πώς βοηθάει τον οργανισμό

Κεφίρ: Πόσες θερμίδες έχει και πώς βοηθάει τον οργανισμό

Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα, που παραδοσιακά γίνεται με αγελαδινό γάλα ή κατσικίσιο γάλα και το οποίο έχει υποστεί ζύμωση.

Οι κόκκοι του είναι η απαραίτητη “πρώτη ύλη” για να παραχθεί αυτό το ρόφημα. Τα βακτήρια γαλακτικού οξέος μετατρέπουν την λακτόζη στο γάλα σε γαλακτικό οξύ. Γι’ αυτό και έχει ξινή γεύση, όπως το γιαούρτι, αλλά με μια λεπτότερη υφή.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις