Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για δήθεν συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται στο ίντερνετ και περιέχει σιβουτραμίνη

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για δήθεν συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται στο ίντερνετ και περιέχει σιβουτραμίνη
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με την ανακοίνωσή του, μέσω της οποίας προειδοποιεί για ένα σκεύασμα που διακινείται στο ίντερνετ ως δήθεν συμπλήρωμα διατροφής αλλά στην πραγματικότητα περιέχει φαρμακευτική ουσία.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, πρόκειται για το LIPOVON caps., τις κάψουλες που παρουσιάζονται ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η αρμόδια Αρχή του Μεξικού έδειξαν πως στην πραγματικότητα περιέχει την φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη (sibutramine).

Η σιβουτραμίνη έχει αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά για θέματα ασφαλείας από το 2010. Επομένως, κατά τη χρήση του προαναφερθέντος προϊόντος, το οποίο φυσικά δεν είναι εγκεκριμένο, «ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», προειδοποιεί ο ΕΟΦ.

Επειδή το σκεύασμα διακινείται μέσω διαδικτύου, είναι πιθανό να έχει φτάσει και στη χώρα μας. Συνεπώς οι καταναλωτές πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή. Αν τυχόν περιέλθει στην κατοχή τους αυτό το «συμπλήρωμα» δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουν. Να ενημερώσουν επίσης αμέσως τον ΕΟΦ.

Ο οργανισμός υπενθυμίζει πως η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

Πηγή: iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις