Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε κάποιες συσκευασίες τροφίμων διαρρέει άργυρος στο περιεχόμενο: Τι έδειξε νέα έρευνα!

Σε κάποιες συσκευασίες τροφίμων διαρρέει άργυρος στο περιεχόμενο: Τι έδειξε νέα έρευνα!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο άργυρος που είναι ενσωματωμένος σε αντιμικροβιακά πλαστικά, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για συσκευασίες τροφίμων και ποτών, θα μπορούσε να διαρρεύσει από τη συσκευασία και να εισέλθει στο περιεχόμενό της, ειδικά σε γλυκά και ζαχαρούχα τρόφιμα.

Η αντιμικροβιακή πλαστική συσκευασία εμποδίζει την ανάπτυξη των μικροβίων στο περιεχόμενό της. Χρησιμοποιείται για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ασφάλεια των τροφίμων. Περιλαμβάνει ειδικά κατασκευασμένα υλικά, όπως πολυμερή, που περιέχουν παράγοντες με βιολογικές ιδιότητες μαζί με νανοσωματίδια αργύρου. Με αυτά τα υλικά, η συσκευασία καθυστερεί την αλλοίωση και τους κινδύνους των μεταδοτικών ασθενειών στους καταναλωτές.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις