Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σε κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί από την ερχόμενη εβδομάδα

Σε κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί από την ερχόμενη εβδομάδα

Στις αγωνιστικές επάλξεις οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ έχουν εξαγγείλει κλιμακωτές κινητοποιήσεις, με αρχή την ερχόμενη εβδομάδα.

Με αντικείμενο τις ελλείψεις προσωπικού, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις επικείμενες απολύσεις προσωπικού (συμβασιούχων και επικουρικών), αλλά και την υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας, οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ – ΕΙΝΑΠ) προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ενώ αναμένεται και συνάντηση τους με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, την ερχόμενη Δευτέρα.

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει ότι στην Υγεία δεν θα προχωρήσει “με τα μπαλώματα του ΣΥΡΙΖΑ” κι έχει εξαγγείλει μόνιμες προσλήψεις σχεδόν 2.300 εργαζομένων στο ΕΣΥ (930 μόνιμων γιατρών και 1.300 νοσηλευτών, τραυματιοφορέων κ.ά.), οι νοσοκομειακοί γιατροί εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους.

Δείτε επίσης – Κικίλιας: Μόνιμη πρόσληψη σε 2.300 ατόμα στο Ε.Σ.Υ. – Δεν θα καλύψουμε με «μπαλώματα» την Υγεία

Έτσι, σε ευρεία σύσκεψη των σωματείων των δημοσίων δομών υγείας στο Δώμα του Ευαγγελισμού, με αντικείμενο, όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, τα “πασίγνωστα, αλλά διαρκώς επιδεινούμενα προβλήματα στις δομές Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας”, ελήφθησαν αποφάσεις για τον σχεδιασμό κοινής δράσης των υγειονομικών.

Δείτε στο iatropedia.gr όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι γιατροί για Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά και τη στάση Εργασίας για τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου σε όλα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις