Υγεία

SOS από τους φαρμακοποιούς: Εξαντλήθηκαν τα αντιγριπικά εμβόλια

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη διάθεση αντιγριπικών εμβολίων προς τους ασφαλισμένους εν μέσω εμβολιαστικής περιόδου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ)

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Βασίλη Πλαγιανάκο, οι φαρμακοποιοί του Πανελλήνιου Συλλόγου ζητούν να δοθεί άμεση λύση, καθώς το 25% των εμβολίων, το οποίο έχει διανεμηθεί από τις αρχές του μήνα έχει εξαντληθεί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς:

“Η εταιρεία Vianex, η οποία είναι υπεύθυνη για την διάθεση του εμβολίου Vaxigrip και είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες προπαραγγελίες για τη φετινή χρονιά, μας ενημέρωσε πως το 75% των ποσοτήτων της πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά στις συνταγές του αντιγριπικού εμβολίου που λήγουν, καθώς οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να τις εκτελέσουν εξαιτίας του προαναφερθέντος ζητήματος”.

Δείτε τι προτείνουν οι φαρμακοποιοί στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
4
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»