Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

“Σωτηρία”: Ράντζα πριν έρθει η γρίπη – Χωρίς προσωπικό το μεγαλύτερο Νοσοκομείο για αναπνευστικά νοσήματα

“Σωτηρία”: Ράντζα πριν έρθει η γρίπη – Χωρίς προσωπικό το μεγαλύτερο Νοσοκομείο για αναπνευστικά νοσήματα

Εικόνα εγκατάλειψης, με κλειστές ολόκληρες κλινικές και τμήματα επειδή δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές. Στο Νοσοκομείο Θώρακος “η Σωτηρία” δεσπόζουν πλέον τα ράντζα και μάλιστα πριν μπει ο χειμώνας και εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα γρίπης.

Η αναστολή λειτουργίας της 10ης Παθολογικής Κλινικής – δυναμικότητας 35 κλινών – με απόφαση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας (εκτελούσας χρέη Διοικήτριας), ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήταν ο λόγος που χθες αναπτύχθηκαν ράντζα για πρώτη φορά στην 3η Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική. Η απόφαση για το κλείσιμο της κλινικής φάνηκε ως αναγκαία λύση, αφού εξαιτίας της τραγικής έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών. Ήταν, πράγματι, η μόνη λύση;

“Απορούμε πώς με τόση ευκολία η διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κα. Ράπτη, πήρε απόφαση να κλείσει Kλινική 35 κλινών, κάτι που με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έκανε”, αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος συμπληρώνει:

“Γιατί δεν το έκανε νωρίτερα, παρ’ ότι η 10η Παθολογική υπολειτουργούσε πολύ καιρό και το προσωπικό είχε επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί για τις ελλείψεις; Μάλιστα υπήρχε και σχετική αναφορά των ειδικευομένων στον εισαγγελέα, ότι εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή των ασθενών, από πιθανό ιατρικό λάθος εξαιτίας του burnout και της εντατικοποίησης της εργασίας”.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε φωτογραφίες στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις