Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στοιχεία σοκ για τη μικροβιακή αντοχή: 7 στους 10 έλληνες καταναλώνουν άσκοπα αντιβιοτικά

Στοιχεία σοκ για τη μικροβιακή αντοχή: 7 στους 10 έλληνες καταναλώνουν άσκοπα αντιβιοτικά

Σε απειλητικά επίπεδα για την Δημόσια Υγεία φτάνει η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών στην Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη.Σε απειλητικά επίπεδα για την Δημόσια Υγεία φτάνει η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών στην Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) το 70% των ανθρώπων που καταναλώνουν αντιβιοτικά, δεν τα χρειάζονται. Αυστηρές ποινές για όσους χορηγούν αντιβιοτικά χωρίς ιατρική συνταγή ζητούν οι γιατροί.

Χωρίς τάση βελτίωσης η κατανάλωση αντιβιοτικών στη χώρα μας, καθώς όπως επισημαίνουν οι έλληνες επιστήμονες άθε χρόνο το 68% των πολιτών λαμβάνει αντιβιοτικά, όταν στην Φιλανδία το ποσοστό των πολιτών που καταναλώνουν αντιβιοτικά δεν ξεπερνά το 3%. Το ελπιδοφόρο είναι ότι οι Ελληνες δεν «αποθηκεύουν» πλέον αντιβιοτικά και το ποσοστό από 20% που ήταν έπεσε στο 1%.

Στο ερώτημα γιατί ο Έλληνας λαμβάνει αντιβιοτικά οι επιστήμονες απαντούν ότι στο 70% των περιπτώσεων για απλές καθημερινές χειμωνιάτικες ιώσεις που εκδηλώνονται με βήχα πονόλαιμο και συνάχι, που δεν χρειάζονται καν την βοήθεια των γιατρών.

Δείτε τη συνέχεια με στοιχεία από την Ελλάδα, στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις