Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στους 100 έφθασαν οι νεκροί από τη νέα γρίπη

Ανησυχία πως θα ξεπεράσουμε τον συνολικό περσινό αριθμό των νεκρών.

Η ανησυχία ξεχειλίζει για τη νέα γρίπη με τους νεκρούς πλέον να αριθμούν 100, μιας και σήμερα μόλις 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα, μέχρι σήμερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλευόνται 119 άτομα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 τα φαρμακεία όλης της χώρας, που δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα αντι-ιικών φαρμάκων, μπορούν να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων με απλό πρωτόκολλο παραλαβής την απαραίτητη ποσότητα αντι-ιικών φαρμάκων προς δωρεάν διάθεση, τηρώντας απλό αρχείο των αντιστοίχων ιατρικών συνταγών.

‘Ομως οι περισσότεροι φαρμακοποιοί δηλώνουν άγνοια και καταγγέλουν για μια ακόμη φορά για προχειρότητα το υπουργείο Υγείας.

“Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Για μια ακόμη φορά ανακοινώνουν κάτι που δεν ξέρουμε και είναι εκ του προχείρου. Δεν υπάρχει η νομοθετική διαδικασία που θα κάλυπτε έναν φαρμακοποιό να δώσει ακομη και δωρεάν φάρμακα”, δηλώνει στο Newsit ο Κώστας Κούβαρης, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ

Όπως δήλωσε στο Νewsit, o Σωτήρης Τσιόδρας, λοιμωξιολογος ΚΕΕΛΠΝΟ, ένας εκ των δυο γιατρών που έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας για να μας ενημερώνει, “η δραστηριότητα της γρίππης είναι σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας.
Εχουμε υψηλο αριθμο θανάτων και σοβαρών περιστατικών. Υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου που προτρέπει να τους φαρμακοποιούς που δεν έχουν επάρκεια αντιικών να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων καθως τα αντιικά και ο εμβολιασμος είναι σημαντικά. Πέρυσι οι νεκροι απο τη γρίππη ήταν συνολικά 149, σίγουρα θα φτάσουμε και ίσως ξεπεράσουμε τον αριθμό αυτόν φέτος. Αυτό συμβαίνει γιατί το άτομα που προσβλήθηκαν φέτος ήταν μεγαλύτερης ηλικίας. Επίσης συντέλεσε και η περσινή απαξία του εμβολιασμού.”

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε