Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σχολεία: Όλο το σκεπτικό της κρίσιμης απόφασης – “Δεν κάνουμε κανένα πείραμα”

Σχολεία: Όλο το σκεπτικό της κρίσιμης απόφασης – “Δεν κάνουμε κανένα πείραμα”

Η απόφαση για την επαναφορά των μαθητών στις σχολικές αίθουσες ελήφθη μέσα από σοβαρό προβληματισμό και επιστημονικό διάλογο που αναπτύχθηκε σε συνεχείς συνεδριάσεις των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Δείτε ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης για τα σχολεία, όπως μας το εξηγεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής, Χρήστος Χατζηχρηστοδούλου.

Προβληματισμός εξακολουθεί να υπάρχει στην κοινωνία για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Πολλοί πολίτες και ιδιαίτερα γονείς, δεν έχουν κατανοήσει ακόμη τους λόγους που ώθησαν τους επιστήμονες να λάβουν θετική απόφαση για την επιστροφή στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες ορισμένοι από τους ειδικούς, είχαν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις γι’ αυτό το εγχείρημα.

Το iatropedia.gr απευθύνθηκε στον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις που προηγήθηκαν και οδήγησαν τελικά στην χθεσινή κρίσιμη απόφαση.

Δείτε τη συνέντευξη όλο το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις