Υγεία

Τα κοσμήματα με νικέλιο προκαλούν… αλλεργίες

Αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμούς μπορούν να προκαλέσουν τα μοντέρνα κοσμήματα που περιέχουν νικέλιο προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Τα τυπικά συμπτώματα είναι η ερυθρότητα του δέρματος, φαγούρα, μικρά σπυράκια ή και φλύκταινες μετά την επαφή της ευαίσθητης περιοχής με το μέταλλο, σύμφωνα με τον Αντρέας Γιέσπερ, μέλος της Ένωσης Γερμανών Δερματολόγων.

Τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν από μια έως τέσσερις μέρες μετά την πρώτη επαφή με το μέταλλο και σταδιακά εξαφανίζονται μετά τη διακοπή της χρήσης του κοσμήματος.

Εάν δεν υποχωρήσουν ή ακόμα και εάν ενταθούν,ο ασθενής πρέπει να επισκεφθεί δερματολόγο, που θα του χορηγήσει τοπική θεραπεία με κορτιζονούχα αλοιφή, η οποία ανακουφίζει άμεσα.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την αλλεργία στο νικέλιο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για να κάνει τα κοσμήματα ανθεκτικότερα και η περιεκτικότητα του είναι μεγαλύτερη στα φτηνά κοσμήματα από την Άπω Ανατολή. Φερμουάρ, κουμπιά και σκελετοί γυαλιών περιέχουν επίσης νικέλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
5
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»