Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρεις ώρες άσκηση την ημέρα συνιστά για τα νήπια ο ΠΟΥ

Τρεις ώρες άσκηση την ημέρα συνιστά για τα νήπια ο ΠΟΥ

Απαραίτητη θεωρεί την άσκηση για τα νήπια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το ιδανικό είναι αυτή να φτάνει τις τρεις ώρες.

Με την άσκηση τα νήπια θα αποφύγουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, όπως αναφέρει ο ΠΟΥ. Παράλληλα πρέπει να κάθονται λιγότερο στις παιδικές καρέκλες και να περνούν όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο μπροστά από τις οθόνες. Στην έκθεσή του, που παρουσιάστηκε στη Γενεύη, ο ΠΟΥ συστήνει ακόμη να μην κάθονται μπροστά σε οθόνες τα νήπια ηλικίας κάτω των δύο ετών.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μεταξύ των ηλικιών των τριών και τεσσάρων ετών, οι 10 έως 13 ώρες καλού ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. «Ο σύντομος ύπνος συνδέεται με την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία και την εφηβεία, καθώς και τα προβλήματα ψυχικής υγείας ως έφηβος», αναφέρει ο ΠΟΥ.

Σημειώνει εξάλλου, ότι σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία, ήδη, υπάρχουν επίσημες συστάσεις για τον περιορισμό της παραμονής των μικρών παιδιών μπροστά σε οθόνες.

Ενα παιδί όταν κάθεται στο τραπέζι μπροστά από μια τηλεόραση ή οθόνη υπολογιστή είναι πιο πιθανό να αρρωσταίνει πιο εύκολα, δήλωσε εμπειρογνώμονας του Οργανισμού.

Οι έρευνες δείχνουν ότι πέντε εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν παγκοσμίως κάθε χρόνο επειδή δεν κινούνται αρκετά, όπως αναφέρει ο ΠΟΥ. Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, το 23% των ενηλίκων και το 80% των νέων δεν είναι σωματικά δραστήριοι. Για τα μικρά παιδιά, δεν υπάρχουν συγκρίσιμα δεδομένα. Οι συστάσεις αυτές θα πρέπει να καλύψουν ένα κενό, καθώς δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές δραστηριότητας για παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις