Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βάλτε τις φωνές το αφεντικό σας…Κάνει καλό!

Ο Τζακ Λέμον παίζει έναν μεσίτη και φωνάζει στο αφεντικό του Κέβιν Σπέισι στην ταινία

 

Σας αδικούν στη δουλειά. Σκύβετε το κεφάλι και μένετε σιωπηλοί; Κακώς.

 

Άνθρωποι που σιωπούν στην αδικία στον εργασιακό τους χώρο έχουν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή ή να πεθάνουν από την καρδιά τους. Για αυτό. Βάλτε τις φωνές και μην φοβάστε τίποτα.
 
Όταν εκφράζετε τον θυμό σας στο αφεντικό σας, κάνετε καλό στην καρδιά σας, διαπίστωσαν γιατροί στη Σουηδία. Αυτό μάλιστα έρχεται να στηρίξει και άλλες έρευνες. 
Όσοι κρατούν μέσα τους πράγματα, εμφανίζουν υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιοπάθειες και είναι πιθανότερο να αρρωστήσουν.  Οι γιατροί πιστεύουν πως ο θυμός, όταν δεν εκτονώνεται, μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία. 

Η στρατηγική κάθε ανθρώπου για την αντιμετώπιση των αδικιών που του γίνονται στη δουλειά είναι ζήτημα προσωπικότητας. Όμως επηρεάζεται επίσης και από τις συνθήκες. Αυτοί που υπομένουν σιωπηλά τις αδικίες, βρίσκονται συχνά πιο κάτω στην ιεραρχία.

 
Οι ερευνετές παρακολούθησαν 2.755 άνδρες εργαζομένους από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ώς το 2003. Έκαναν πολλές μετρήσεις όπως: αρτηριακή πίεση, δείκτη μάζας σώματος, επιπέδων χοληστερίνης. Ρώτησαν τους άνδρες πώς αντιμετωπίζουν τις αδικίες που τους γίνονται ή τις συγκρούσεις στη δουλειά τους. Κατέγραψαν ποιοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν τακτικές αποφυγής και ποιοι υπέφεραν από πονοκεφάλους ή άλλα σωματικά συμπτώματα.
 
Μέσα στην περίοδο 10 ετών, σημειώθηκαν στην ομάδα 47 θάνατοι από καρδιακή προσβολή ή καρδιακή νόσο. Και αφού αφαίρεσαν παράγοντες όπως η ένταση της δουλειάς και οι βιολογικοί, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως αυτοί που συγκρατούσαν συνεχώς τον θυμό τους, αντί να τον εκφράζουν ανοικτά, είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εμφράγματα ή να νοσήσουν.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε