Υγεία

Πώς να μαγειρεύετε το κρέας αν έχετε αυξημένη χοληστερίνη

Αν έχετε χοληστερίνη δεν χρειάζεται να κόψετε το κόκκινο κρέας εντελώς, αλλά θα πρέπει να το περιορίσετε και να επιλέγετε άπαχα κομμάτια.

Το κόκκινο κρέας, το οποίο περιλαμβάνει βοδινό, χοιρινό και αρνί, παρέχει περισσότερα κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη ανά μερίδα από τα πουλερικά, τα ψάρια και, φυσικά, τα λαχανικά. Η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, θέτοντάς σας σε κίνδυνο για καρδιακή νόσο, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Ένα συνολικό ποσοστό χοληστερίνης κάτω των 200 ml/dL (χιλιοστόγραμμα ανά δεκατόλιτρο) και μια χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (LDL) κάτω από 130 ml/dL σας βάζει στην κατηγορία του χαμηλού κινδύνου.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr για την χοληστερίνη και το κόκκινο κρέας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Το βάρος των παιδιών μέχρι την ηλικία των 3,5 ετών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας δείχνει νέα έρευνα
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν πως άλλαζε ο ΔΜΣ των παιδιών καθώς μεγάλωναν και αναζήτησαν πρότυπα που σχετίζονται με εμπειρίες στην πρώιμη ζωή
Παιδί με επιπλέον κιλά
Καρκίνος του προστάτη: Η σημασία της διάγνωσης του Τζο Μπάιντεν και οι νέες θεραπευτικές επιλογές
Πλέον υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές ακόμη και για τους ασθενείς με μεταστατική νόσο που παρέχουν συνήθως μακροχρόνια επιβίωση με καλή ποιότητα ζωής
Ουρολόγος μιλά με άνδρα ασθενή