Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

25 χρόνια από το χέρι του Θεού και το ωραιότερο γκολ σε Μουντιάλ

Μέσα σε πέντε λεπτά άλλαξε η ιστορία του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στις 22 Ιουνίου του 1986 ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε τη μεγαλύτερη απάτη σε Μουντιάλ και λίγο αργότερα καθήλωσε όλη την άμυνα της Αγγλίας προσφέροντας στους ποδοσφαιρόφιλους 11 “μαγικά” δευτερόλεπτα.

Συμπληρώθηκαν ήδη 25 χρόνια από τον ημιτελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου που διεξήχθη στο Μεξικό. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα Αργεντινή – Αγγλία (2-1) ήταν ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Εκείνο ήταν το Μουντιάλ του. Ήταν η στιγμή της καριέρας του. Πήρε από το χέρι μία ομάδα χωρίς τα πολύ μεγάλα ονόματα και την οδήγησε στην κορυφή του κόσμου. Για να το κάνει αυτό επιστρέτευσε όλα τα μέσα.

Στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην Αγγλία ξεκίνησε μία από τις γνωστές του κούρσες, κλείστηκε και αποφάσισε να πασάρει στον Βαλντάνο. Η μπάλα δεν έφτασε σε αυτόν και ο Χοτζ αντί να διώξει τη σήκωσε ψηλά στην περιοχή του Σίλτον. Ο Ντιεγκίτο το κατάλαβε, πήρε θέση αλλά δεν έφτανε τη μπάλα. Δεν δίστασε για πολύ. Σήκωσε το χέρι, κρέμασε τον Σίλτον και έφυγε να πανηγυρίσει, ρίχοντας κλεφτή ματιά στον διαιτητή. Το “χέρι του Θεού” ήταν πλέον γεγονός…

Η ιστορία όμως δεν έγραψε μόνο τη μεγαλύτερη απάτη σε Παγκόσμιο κύπελλο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Μαραντόνα ξεφτύλισε όλη την Αγγλική ομάδα, πέρασε τον Σίλτον και σημείωσε το ομορφότερο γκολ όλων των Μουντιάλ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε